Tarçın tüketmenin sağlıklı beslenmedeki yeri nedir?

Yüzyıllardır baharat olarak tüketilen ve yemeklerimizde kullandığımız tarçın, çok faydalı bir baharat türüdür. Bu baharatı, Çubuk ve toz tarçın olarak kullanabiliriz. Geceden suya koyduğumuz iki çubuk tarçını sabahları aç karnına tüketirsek, gün içerisinde şekerimizdeki ani iniş ve çıkışları engellemiş olup, açlık krizlerine yakalanmamış oluruz. Tarçın birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bunların en başında Alzheimer gelir. Alzheimer hastalarına çubuk tarçın, toz tarçın veya tarçınlı sakızlar önerebiliriz. Ayrıca tarçının en iyi geldiği hastalık diyabet, yani şeker hastalığıdır. Şeker hastalarına, ara öğün yapmadıklarında, tarçınlı su çok iyi gelmektedir. Bir bardak tarçınlı su içerek gün içerisindeki şeker dengesini sağlayabilir ve açlık krizlerini önleyerek kan şekerindeki ani iniş çıkışları engellemiş olursunuz.