Periodontoloji, ağızdaki diş etleri ve kemikleri içeren bozukluklarda uzmanlaşmıştır. Diş eti hastalıklarının önlenmesi, teşhisi ve tedavisi ile ilgilidir.
Diş eti hastalığı, dişlerinizi çevreleyen doku enfekte olduğunda ve iltihaplandığında ortaya çıkar. Yüzde şişmeye, dişlerinizde biriken ve diş eti çizgisinin altına yayılan plak oluşturan bakteriler neden olur.
Diş eti iltihabı, diş eti hastalığının erken aşamasıdır. Tutarlı tedavi ile bu hastalığı kontrol altında tutabilirsiniz. Genellikle periodontitis olarak bilinen daha şiddetli diş eti hastalığı, daha kapsamlı tedavi gerektirebilir. Böyle bir durumda ameliyatlı ve ameliyatsız seçenekler hakkında hekiminize danışmalısınız.
2-5 saat
Seyahat Süresi
3-7 gün
Anestezi
Evet
Diş ve diş etlerinin mekanik temizliği fırça-macun ve diş ipi ile yapılmalıdır. Diş etlerini dişlere 45 derecelik açıyla fırçalamak ve diş aralarını diş ipi ile temizlemek diş eti sağlığı için çok önemlidir.
2. Ağız bakımı periodontal sağlığı nasıl etkiler?
Doğrudan bağlantılıdır. Kötü periodontal sağlığın en büyük nedeni diş taşı ve temizlenemeyen bakteri plağıdır. Rutin diş hekimi kontrolü ile periodontal sağlık korunur.
3. Kaybedilen diş eti dokusu geri kazanılabilir mi?
Kaybedilen dişeti dokusunun tek başına geri kazanılması mümkün değildir. Doku, çeşitli cerrahi tekniklerle restore edilir. Son yıllarda kök hücre çalışmaları ile diş eti dokusu ameliyatsız olarak restore edilmiştir ancak bu uygulama henüz deney aşamasındadır.